Tuesday 23 October 2007

Μικρή Αγγελία


Αιτήσεις για την τετράμηνη θέση φύλακα του νοτιότερου φάρου της γης γίνονται αυτή την εβδομάδα δεκτές από τις λιμενικές αρχές της Τασμανίας. Το νησί Maatsuyker φωτίζει από τον νοτιοδυτικό όρμο του τον ωκεανό ανάμεσα στην Αυστραλιανή ήπειρο και τον Νότιο Πόλο. Το νησί χαρακτηρίζεται από μοναδική βλάστηση και ακατάπαυστους πελαγίσιους ανέμους.

Η σχετική ανακοίνωση διευκρινίζει ότι η συνέντευξη με τους υποψήφιους περιλαμβάνει συζήτηση με αρμόδιο ψυχολόγο, και ότι όποιος επιλεγεί, καλό θα ήταν να πάρει μαζί του στο νησί μια μεγάλη συλλογή βιβλίων. Αν πότε με καλούσαν σε συνέντευξη, γνωρίζω τουλάχιστον τι ερώτηση θα έθετα εγώ, με τη σειρά μου, στην επιτροπή: "Μα γιατί μόνο τέσσερις μήνες..."

14 comments:

Ariel said...

Δεν ξέρω αν οι τετράμηνη παραμονή στο ακριτικό νησί τής Αυστραλίας κρίνεται μικρή ή μεγάλη χρονικά...(μέχρι τα μέσα τού προηγούμενου αιώνα ήταν προορισμός τιμωρίας καταδίκων).
Αυτό που σίγουρα θα έπαιρνα μαζί μου είναι το "Εγχειρίδιο Ιχθύων" τού τασμανού συγγραφέα Richard Flanagan από τις εκδ. Άγρα, μια εξερεύνηση στα κατάβαθα τού υποσυνείδητου ενός ολόκληρου λαού, τού τασμανικού, "μεγαλωμένου σε μια φυλακή η οποία έγινε έθνος."
Καθαρές υποθέσεις...γιατί μάλλον δεν είμαι κατάλληλη να αγναντεύω τον Νότιο Πόλο...

Ariel said...

η τετράμηνη (...)

Pellegrina said...
This comment has been removed by the author.
Kafeini said...

Pellegrina, εύστοχη η παρατήρηση
παίζει πράγματι ρόλο από που -και για πόσο- κοιτάζει κανείς ό,τι αγαπά...

Ariel, το βιβλίο που αναφέρεις το έχω ξεφυλλίσει αρκετές φορές όταν 'περιηγούμαι' τα βιβλιοπωλεία - αλλά μετά το σχόλιό σου σκοπέυω, επιτέλους, να το διαβάσω.

Την καλησπέρα μου, Κ.

Anonymous said...

pellegrina μην ξεχνάς το Reguini.

Pellegrina said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
mamaloukas said...

Υπέροχο το ποστ. Μου θύμισε το Ψυχρό δέρμα, το υπέροχο αυτό το βιβλίο για το οποίο νιώθω τυχερός που το διάβασα στη ζωή μου.
Καλησπέρα.

Pellegrina said...

K.,ευχαριστώ για τα delete. Εγώ πάντως για καλό και για κακό έφτιαξα ένα δικό μου μπλογκ και ξεχαρμάνιασα, να μη με μαλώνουν ότι είμαι μαϊντανός στους άλλους! Το πιθανότερο θα το σβήσω σε δυο τρεις μέρες. Είναι one night blog, όποιος είναι περίεργος ας σπεύσει (λέμε τώρα!)
pelleg.blogspot.com

Anonymous said...

Pelegrine η παροιμία λέει" παλιά μου τέχνη κόσκινο." Δεν τσιμπάμε πλέον....
Kaf. Κάνε κι΄αυτό delete μην χάσει τη διαγωγή της (του )
Με λογοτεχνικούς ασπασμούς.

Roadartist said...

την Καλησπέρα μου! Περάστε απο το blog μου.. η σημερινή μου δημοσίευση έχει ακριβώς το ίδιο θέμα! Τελικά στην μπλογκόσφαιρα βρίσκεις κοινές σκέψεις, είμαι καινούργια..και απο ολα πιστεύω οτι αυτό ειναι το πιο σημαντικό.

Anonymous said...

Γράψε κάτι πρώτα κι΄ύστερα θα δούμε την καινουργιότητά σου.
Ασ΄τα κόλπα REG